LG V40 Thinq – a középárú csúcsmobil

Mára az LG név kissé megkopott a mobil piacon. Jó nem egy HTC, de azért régen sokkal jobban pariban volt a Samsung mobiljaival, mint most. Az LG V40 ThinQ ugyan két éve megjelent készülék, de alapvetően még ma is szemre való. Mai szemmel nézve elég szélesek a kávák, valamint a notch is, mondjuk kapott is ide mindjárt két szelfi kamerát.

A hátulján három kamera található, valamint itt hordja az ujjlenyomat olvasóját is. Mára gyakorlatilag megfeleződött az ára a megjelenésihez képest, így ennek tükrében nézzük a dolgokat.

Pozitívumként meg kell említeni, hogy IP68-as minősítéssel rendelkezik, a hátlapi kamerái egész jó képeket lőnek, a beszélgetési minőség kiemelkedő, van jack csatlakozó, melynek köszönhetően nem akármilyen minőséggel szólalnak meg a zenék, valamint maga a készülék gyors, stabil. Az üzemidő ha nem is parádés, de valószínűleg a jó optimalizációnak köszönhetően egész jó, pláne az akksi méretéhez képest.

Negatívum is akad pár dolog: Szoftveres frissítés gyakorlatilag nincs, a két szelfi kamera igazából felesleges, és kár a sztereó hangzás elhagyásáért is. Igen, sajnos nem sztereó, helyette kapott egy Boombox nevezetű dolgot, ami arra hivatott, hogy a készülék asztalra helyezve rezegteti azt, így növeli a zenei teljesítményt. Hát… a sztereó hangszóró jobb lett volna. A szoftver nem egy átgondolt dolog. Olyan benyomást kelt, mint amit csak úgy összedobtak. Pedig stabil és gyors, de egyszerűen nincs harmónia a megjelenésében.

ÖSSZEGZÉS

Az LG V40 ThinQ ma egy új középkategóriájú telefon áráért megvehető. Elgondolkodtató, ha valaki új telefon vásárlásán töri a fejét. Ha a sztereó hangzás hiánya nem fájó dolog, valamint nem baj, ha nem érkezik rá frissítés, akkor érdemes ezt választani, mert a jó tulajdonságai olyanok, amikkel egy új szériás középkategóriájú telefon sem tud versenyre kelni.