Meizu 16th a mindennapokban

Snapdragon 845, 6Gb RAM, legalább 64Gb háttértár, Amoled kijelző, fejlett kamera rendszer, és a zseniális FlymeOS. Rossz biztos nem lehet.

Pár éve ez a telefon a Meizu csúcs készüléke volt, és ez látszik is rajta. Hibátlan összeszerelési minőség jellemzi. Jó minőségű sztereó hangzás, gyönyörű kijelző.

Na de milyen használni a mindennapokban?

Annak ellenére, hogy az akku kapacitása mindössze 3010 mAh, azért másfél napra elegendő. Az antennák vételi ereje kimondottan jó, a beszélgetési minőség szintén. A kamerák elég jó képeket készítenek. A rendszer gyors. Testreszabási lehetőség nem túl sok van, és bár a rendszer témázható, nem túl sok lehetőség közül lehet választani.

És most nézzük az árnyoldalát is: Frissítésekről ne is álmodjunk. A kínai verziók ugyan kapnak frissítéseket, de a globális modellekre 2019. április óta nem érkezett semmi. A szoftver nem mindenhol átgondolt, és nincs valódi sötét mód sem. A rendszerrel nem minden alternatív launcher kompatibilis. Van aminél csak az animációk szűnnek meg, de van olyan is, amelyik időnként egyszerűen lefagy.

Végszó: Röviden majdnem csúcsmodell. Ha valakinek nincsenek extra igényei, megtalálhatja benne a számítását. Ha valaki a kamerája miatt venné, szintén elégedett lehet vele. De ez mégsem csúcsmodell. Inkább egy kiemelkedően jó középkategóriás telefon. Annak viszont tényleg nagyon jó.