Windows XP: Örökség

Alig egy év van vissza a Windows XP pályafutásából. 2014. április 8-án a Microsoft megszünteti a termék támogatottságát.
 
A mai PC alapú számítógépek 25%-án még mindig a 2001 októberében bemutatott operációs rendszer, a Microsoft Windows XP valamely variánsa fut. A Microsoft már 2008 közepén bejelentette, hogy a terméket lassan kivonja a piacról. Egy nemrég készült felmérés szerint a jelenleg Windows XP-t futtató számítógépek tulajdonosai döntő többségének nincsenek forrásai frissítésre, vagy más Linux alapú operációs rendszerre való áttérésre. Becslések szerint az XP-t futtató gépek mintegy 17%-án jövő áprilisa után is ez az elavult rendszer fog dolgozni.
A probléma alapja sok esetben nem anyagi természetű, hanem a tulajdonos tájékozatlanságára vezethető vissza. Elgondolkodtató viszont az a lehetőség, amivel a hackerek valószínűleg élni is fognak, miszerint a támogatás megszűnésével keresni kezdik az operációs rendszer réseit, hogy azokon keresztül bejuthassanak a rendszerbe. Belegondolni is rossz, hogy ha a felmérés eredményei beigazolódnak, mennyi sebezhető gép lesz majd elérhető a világhálón.

2013-04-28

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free