Blackberry-t mindenkinek?

A Blackberry telefonjai soha nem terjedhettek el igazán. Ennek magyarázata roppant egyszerű; a cég mindig is réteg készülékeket gyártott. A klasszikus BBOS-t futtató készülékek (Blackberry 9900 Bold-ig bezárólag) gyakorlatilag egy-két típust kivéve mind QWERTY billentyűzetes telefonok voltak. Mivel biztonságosságuk megkérdőjelezhetetlen volt, a világon szinte mindenhol ilyen készülékeket használtak, ahol a kommunikáció titkosítása mindenek felett állt pl. Pentagon, FBI, Fehér Ház. A dolgok viszont megváltoztak, és ezen nem segített a BB10 operációs rendszer bevezetése sem. Hiába készültek zseniális készülékek ezzel a platformmal mint pl. a Passport, nem terjedhettek el, hiszen ezek ugyanúgy egy felhasználói körnek készült telefonok voltak.

Aztán a Blackberry-nél rájöttek, hogy a megoldás az Android operációs rendszer használata lesz, mivel ez a legelterjettebb platform, így az a vád nem érheti az új készülékeket, hogy nincs elég alkalmazás fejlesztve rá. Hogy az új készülékek ugyanolyan biztonságosak lehessenek mint elődei, a Blackberry-nél mindent megtettek, ennek köszönhetően a Blackberry féle android nem egészen ugyanaz mint az eredeti. Itt is megtalálható a Blackberry Hub, ami a 10-es rendszerrel jelent meg, és azt kell hogy mondjam, jobb lett mint az eredeti. A Blackberry Hub gyakorlatilag egy helyen teszi elérhetővé a híváslistától kezdve, az sms-eken keresztül az e-mail-ekig mindent. Ez annyira leegyszerűsíti a készülékek használatát, hogy aki egyszer kipróbálja, az meg sem akar válni tőle. Az ötlet annyira zseniális, hogy jelenleg a Samsung is egy hasonló megoldáson dolgozik. Nem lepődnék meg, ha más gyártók is beállnának a sorba.


Az első androidos Blackberry a Priv az elrugaszkodott árazása miatt nem terjedhetett el, de most megjelent a furcsa nevű DTEK50, ami hardverileg megegyezik az Alcatel Idol 4-el, sokkal elviselhetőbb árazással mint a Priv.

Ha valaki mégsem engedheti meg magának, viszont kipróbálná a rendszert, megteheti, az internet tele van leírással, letöltési lehetőségekkel, hogy bármilyen 6-os androidot futtató telefonra feltehető legyen a Blackberry felülete, billentyűzete, és a Hub.

2016-08-02

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free