Amiről a tesztek nem szólnak - Vernee Apollo Lite

A Vernee egy frlss márka, első készülékük az idén februárban bemutatott Thor még mindig nagyon ütős ajánlat, erényeit, hátrányait mi is megénekeltük. Második készülékük az Apollo Lite Mediatek Helio X20-al, 4GB rammal, 32GB háttértárral, korrekt specifikációjú kamerával, tetszetős fém házzal a középkategória királya lehetne... de sajnos nem az.

Az első probléma mindjárt a kamera. Nagyon erős a kéttónusú vakuja, emiatt este egész jó közeli képek lőhetők vele. Viszont nappal a feltűnően szűkös dinamika tartománya miatt jellemzően beégnek a képek, ráadásul az abszolút fapados szoftver semmi segítséget nem ad a korrigálásra.

A második problémával akkor találkoztam, amikor beletettem egy vodafone-os sim kártyát. A mobil net nem működött mindaddig, amíg kézzel be nem állítottam rajta. Halkan jegyzem meg, hogy Xiaomi-nál, Meizu-nál ilyenre nem volt szükség.

A harmadig probléma, hogy nincs másodlagos mikrofonja. Ez óriási hiányosság, és a használat során tapasztalni is a hátrányait.

A negyedik probléma az ujjlenyomat olvasója. Bármit csinálok vele, tízből egyszer esetleg kétszer működik megfelelően. Pedig ugyanúgy olvastatom be vele az ujjamat mint a Meizu M3 Note-omnál, annál mégis rendesen működik a dolog, ennél meg inkább csoda számba megy.

Jó dolog, hogy az előlapot gyárilag fólia védi, valamint ötletes, és abszolút használható a gyári flip tok ami vásárolható a készülékhez. A tok előlapját behajtva a kör alakú ablakban megjelenik az óra, és adott esetben értesítések is megjelenhetnek itt. Sőt a hívást is tudjuk itt fogadni.

A legnagyobb csalódást viszont az okozta, hogy a négy darab kiszállított készülékből egynek nem működött a wifije, egynek pedig a mellékelt adatkábele volt hibás. Ezután elgondolkodtató, hogy érdemesebb-e személyesen kipróbálni az eszközt, nálunk ugyanis erre is van lehetőség, mint webáruházból utánvéttel megrendelni, mert ebbe bárki beleszaladhat.

Összegezve, amennyire vártam a készülék megérkezését, akkorát csalódtam is benne, és sajnos nem kellemesen. Ettől függetlenül az érdemei nem elvitathatlanok, valamint ha egyszer ekészül a Vernee saját operációs rendszere, az említett hibák jó részét akár ki is javíthatják benne, de jelenleg ez van. Jelen állapotában egy Meizu M3 Note-ot sokkal jobb választásnak tartok.

2016-09-01

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free