Amiről a tesztek nem szólnak - Doogee X széria

Sokat változtak a mobiltelefonok az évek folyamán, ezzel együtt sokat változtak a felhasználói szokások is. Ennek is köszönhetően vannak gyártók melyek próbálnak minden szegmenst lefedni a termékeikkel ilyen pl. a Samsung, és vannak gyártók amelyek elvannak egy vásárlói réteg kiszolgálásával; erre legjobb példa az Apple. Náluk igencsak meglepődnénk egy belépőszintű modellen.

Ma már nem nehéz elérhető áron korrekt felszereltségű mobilhoz jutni. Tökéletes termék persze még mindig nem létezik, de ma már vannak kimondottan jó ajánlatok, feltéve, ha a kínai gyártók termékeit is végignézzük, ugyanis ezeket nagy valószínüséggel náluk fogjuk meglelni.

Jónéhány évvel ezelőtt még legyintettünk a kínai gyártók termékeire a gyenge minőségű anyagok, és a furcsa kezelőfelületek miatt. Ha belegondolunk hová jutott pl. a Huawei, amely ma már abszolút prémium minőségű termékeket is gyárt, vagy a Xiaomi, amely ugyan még mindig nem elterjedt európában, viszont ma már olyan ajánlatokat tesznek le az asztalra, amivel nagyobb gyártók nem tudnak versenyre kelni árban legalábbis biztosan.

És ezzel el is érkeztünk a Doogee márkához, mely szintén feltörekvő kínai márka, de náluk még mindig vannak megmosolyogni való dolgok, meg persze vannak nagyon jó vételi ajánlatok is.

Sok féle termékük kapható webáruházakban itthon is, mi most csak az X szériával foglalkozunk, lévén ezek tagjainak egy része magyarországi garanciával is megvásárolható, ráadásul semmilyen égbekiáltó hiányosság nem jellemző rájuk. Mindegyik dual sim-es, és rendesen működnek is, igaz csak dual standby módban.

A sorozat első tagja az X5 volt. 5"-os HD felbontású, nagyon jó minőségű IPS kijelzője, Mediatek MT6580 chipset, 8GB háttártár, 1GB RAM került bele. A készülékház korrekt műanyagból készült, fogása kellemes, nem csúszkál az ember kezében. A szoftveres felülete elég gördülékenyen fut, természetesen addig, amíg a memória korlát engedi neki. Hátlapi kamerája 5 megapixeles, a készülék viszont enged 8 megapixelre turbózni a felvételeket, szerintem teljesen feleslegesen. A képek elég gyenge minőségűek. Ettől függetlenül a készülék az árához képest elég jó vételnek számít.

Aztán megérkezett az X5 Pro, amely gyakorlatilag megkapta az X5 kijelzőjét, és készülékházát. Viszont MediaTek MT6735P chipset került bele, 16GB háttértár, és 2GB memória társaságában. Ráadásul a microUSB csatlakozója OTG képes, valamint a kijelzőjét gyárilag fólia védi. A kamerája ugyanaz mint az X5-ben, de egyéb tulajdonságai miatt a telefon a belészépőszint abszolút bajnoka lett.

Az X6 Pro kicsit csalódáskeltő készülék lett. Kapott egy formás formatervet, de a kivitelezés sok helyen félresiklott kezdve az illesztési hézagoktól az anyag vastagságáig. A kijelző 5,5"-ra növekedett, de az X5 Pro kijelzőjéhez képest egy bő kategóriával gyengébb minőségű. Az akksi mérete növekedett, viszont ezt a pluszt a nagyobb kijelző el is fogyasztja szépen. Minden más paramétere megegyezik az X5 Proéval.

 

Az X6 Proval egyidőben bemutatkozott az X6 is, mely az X6 Pro külseje mögé az X5 hardverét bújtatta. Ezt felénk nem is forgalmazzák. Mint ahogy nem kapni nálunk az X3-at sem, mely stílusát tekintve az X6-ra hasonlít, viszont kisebb, 4,5"-os kijelzője van. Belsőségekben megegyezik az X6-al.

Nemrég bemutatkozott az X5 Max, mely egy teljesen új formavilágú házban tartalmazza az X5 hardverét, kiegészülve egy hátlapi ujjlenyomat olvasóval. Hogy ez a készülék eljut-e hozzánk valaha, nem tudni, de jobb lenne ha inkább az X5 Pro adná a hardveres alapokat.

Összegezve, aki kevés pénzből szeretne korrekt új telefont vásárolni, és nincsenek nagy igényei a kamerát illetőan, annak az X5 Pro a leginkább ajánlható készülék. Véleményem szerint az X széria legjobb darabja.

2016-05-11

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free